16:00

Unbyns IF

Referat: Rosviks IK - Unbyns IF

i tredje omgången ställs vi mot Rosvik. Tre matcher mot dom tre bästa lagen (tror jag). En varm lördag i alvik väntade båda lagen.
Vi ställde upp med Kris i mål (eftersom varken Marcus eller Pär kunde), Erik, Renko, Peter och Jens i backlinjen. JO och Niclas med Simon framför på mitten. Matte och Linus tog kanterna och Martin framåt. Avbytare: Levi, Robbs, Mats, Patrik, Nordan, Tomas.

Matchen börjar med ett tryck från Rosvik, men Kris gör några bra räddningar och vi kan freda oss. Efterhand kan vi etablera en del eget spel även om Rosvik håller i taktpinnen. Efter ca 30 minuter tar Rosvik ledningen med 1-0 efter en tilltrasslad situation. Vi går till pausvila med viss tillförsikt eftersom det känns som vi med lite tur kan kvittera. Dessutom känner vi att deras backlinje inte är omöjlig bara vi kommer i anfall.

Tyvärr kommer vi ut i andra på hälarna och dom kan snabbt göra 2-0 och 3-0 efter alltför passivt spel från vår sida. Dom får en kille utvisad efter en kapning av Linus och vi funderar lite på ommöbleringar. Under tiden gör dom 4-0 och matchen är helt körd. tyvärr rinner det iväg lite eftersom vi inte gör en bra andra halvlek alls.

Kris får mer än godkänt för sitt vikarierande i målet. Tycker det är kul att se Tomas komma in på vänsterbacken och göra en bra match där hans snabbhet kommer till utdelning. Linus bra igen (han blir allt bättre). Simon visar också mycket bra intentioner och förtjänar plusbetyg liksom Matte.

Synd att vi faller igenom lite efter en bra första halvlek. Nu har vi gjort bort de lag som på förhand kan antas vara dom bästa. Nu börjar serien igen!